English | Romana

Servicii

 

Differentiation is keyFie ca va aflati in fata unei extinderi, fie ca doriti sa intrati intr-o noua afacere, intotdeauna aveti nevoie de un tablou cu ce se intampla in sectorul respectiv.

Cine, ce si cum face sunt intrebari la care intotdeauna trebuie sa stiti raspunsul. Noi vi-l oferim in cel mai profesionist mod cu putinta.

 

Daca ati identificat nevoia unei prezente mai bune la raft a produselor dumneavoastra, prin intermediul partenerilor nostri va oferim servicii profesionale de merchandising.

 

 

Studii de fezabilitateOrice proces investitional necesita decizii de alocare a resurselor. Studiile de fezabilitate si planurile de afaceri - prin elementele lor de analiza cost — beneficiu sunt instrumentele de cea mai mare utilitate in ajutarea atat a investitorului cat si a finantatorului pentru luarea deciziilor oportune.

Odata luata decizia de investire, trebuie aleasa solutia de finantare. Aceasta poate fi nerambursabila (prin instrumentele structurale derulate prin intermediul programului operational regional (POR), rambursabila (banci, fonduri de investitii, etc) sau un mix ale celor doua. Indiferent de varianta aleasa este nevoie de elaborarea unor Studii de Fezabilitate sau Planuri de Afaceri care sa respecte cerintele tuturor institutiilor care deruleaza finantarea. De multe ori acestea nu sunt complementare si de aceea este nevoie de elaborarea unor mai multe versiuni.

Insa, indiferent de aceste elemente, serviciile noastre va vor garanta elaborarea unor materiale in conditii de excelenta si care vor raspunde tuturor elementelor cheie cerute, avand garantia unor materiale eligibile din punct de vedere al constructiei lor:

 

  • Definire obiective - Se stabilesc beneficiile socio-economice care se obtin prin implementare.

 

  • Identificare proiect - Urmarim claritatea identificarii (sa fie evidenta unitatea de analiza economica). Prezentam limitele financiare si urmarim ca identificarea respectiva sa defineasca clar proiectul.

 

  • Analiza optiuni si fezabilitate - Se cunoaste ca fezabilitate nu inseamna doar aspecte ingineresti, ci in numeroase cazuri, include aspecte de marketing, management, implementare, etc. Toate acestea sunt subiecte pe care materialele noastre le prezinta intr-un mod acurat si profesionist.

 

  • Analiza financiara - Previziunea fluxului de numerar generat prin implementarea proiectului ne ajuta la calculul si analiza diferitelor rate solicitate de finantator - rata financiara interna a randamentului (FRR) si valoarea neta financiara actuala (FNPV).

 

  • Analiza economica - Costurile si beneficiile sociale sunt elemente principale in analiza unui proiect propus pentru finantare din fondurile europene. Analiza economica, instrumentul care include analiza acestora este metoda prin care se stabileste contributia proiectului la bunastarea economica a regiunii sau a tarii.

 

  • Analiza multicriteriala - Este poate cea mai importanta sectiune a unui Studiu de Fezabilitate prin faptul ca analizeaza si ierarhizeaza proiectul in functie de obiectivele sale generale si specifice. Acestea pot face diferenta intre un proiect eligibil si unul neeligibil din punctul de vedere al finantarii prin fonduri europene.

 

  • Analiza riscului si a senzitivitatii - Scopul acesteia este acela de a selecta variabilele critice care pot determina abateri de la cea mai buna estimare. In urma identificarii acestora se pot lua si masuri pentru controlul acestor variabile. Aceasta sectiune este foarte importanta si pentru investitor, de aceea punem un foarte mare accent pe aceasta sectiune pentru ca este un ghid foarte important pentru implementarea proiectului.

ManagementUn proiect nu este finalizat pana cand el nu a fost implementat cu succes. Toti cunoastem ca implementarea face diferenta. Aici va putem ajuta prin experienta noastra, prin faptul ca stim procedurile si mai ales le urmam.

 

Din punctul nostru de vedere un proiect nu este finalizat pana cand clientul nu experimenteaza schimbarea, pana cand nu s-a realizat un o asimilare de tehnologie sau cunostinte noi care sa se reflecte in activitatea viitoare a partenerilor nostri.

 

Etapa generic numita "Consultanta Gamma" include solutiile pe care le oferim pentru o implementare de succes.

European Union Structural FundsAvand in vedere interesul si discutiile care se poarta in jurul fondurilor structurale, publicam informatii pe care le avem in acest moment legat de acest subiect, extrem de vast dealtfel asa cum puteti constata.

Parcurgerea tuturor materialelor prezentate necesita un timp indelungat, iar terminologia organismelor europene este greu de asimilat.

 

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, am extras din fiecare document programatic elemente care pot raspunde la cateva intrebari:

  • Cine sunt beneficiarii?
  • Pentru ce se aloca fondurile?
  • Care este dimensiunea proiectelor?
  • Care este valoarea grantului?

 

Nu este una dintre cele mai reusite estetic prezentari ale noastre (la asa volum mare de informatie....), dar credem ca va va fi foarte utila.

 

In cazul in care aveti intrebari punctuale legate de proiectul dumneavoastra, contactati-ne si veti primi raspuns, gratuit, din partea specialistilor nostri in timpul cel mai scurt.

 

P.O.R. 2007-2013 (romana; 528 KB; format Adobe PDF)

P.O.S. de Mediu (romana; 1.02 MB; format Adobe PDF)

P.O.S. - Dezvoltarea Resurselor Umane (romana; 2.07 MB; format Adobe PDF)

S.O.P. - Technical Assistance (engleza; 421 KB; format Adobe PDF)

S.O.P. - Administrative Capacity Development (engleza; 324 KB; format Adobe PDF)

S.O.P. - Transport (engleza; 5.07 MB; format Adobe PDF)

P.O.S. - Cresterea competitivitatii economice - varianta 2, nov. 2006 (romana; 999 KB; format Adobe PDF)

 

≡ Glosar

  • Coordonare, asistenta si consultanta oferite autoritatilor contractante si ofertantilor in vederea instruirii, formarii personalului acestora, in activitati legate de aplicarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, respectiv organizarea OUG 34/2006 si a legislatiei complementare;
  • Organizarea de cursuri si seminarii pentru personalul autoritatilor contractante si ofertantilor in vederea instruirii acestora si clarificarii activitatilor legate de aplicarea prevederilor legale in vigoare in domeniul achizitiilor publice;
  • Asistenta tehnica oferita autoritatilor contractante la intocmirea documentatiei de atribuire a contractelor de achizitii publice;
  • Asistenta tehnica oferita operatorilor economici, la intocmirea ofertelor in vederea participarii la proceduri de achizitie publica;
  • Reprezentarea autoritatilor contractante sau a ofertantilor in procedurile de achizitii publice pe care le efectueaza, respectiv la care participa.