English | Romana

Servicii

 

Studii de fezabilitateOrice proces investitional necesita decizii de alocare a resurselor. Studiile de fezabilitate si planurile de afaceri - prin elementele lor de analiza cost — beneficiu sunt instrumentele de cea mai mare utilitate in ajutarea atat a investitorului cat si a finantatorului pentru luarea deciziilor oportune.

Odata luata decizia de investire, trebuie aleasa solutia de finantare. Aceasta poate fi nerambursabila (prin instrumentele structurale derulate prin intermediul programului operational regional (POR), rambursabila (banci, fonduri de investitii, etc) sau un mix ale celor doua. Indiferent de varianta aleasa este nevoie de elaborarea unor Studii de Fezabilitate sau Planuri de Afaceri care sa respecte cerintele tuturor institutiilor care deruleaza finantarea. De multe ori acestea nu sunt complementare si de aceea este nevoie de elaborarea unor mai multe versiuni.

Insa, indiferent de aceste elemente, serviciile noastre va vor garanta elaborarea unor materiale in conditii de excelenta si care vor raspunde tuturor elementelor cheie cerute, avand garantia unor materiale eligibile din punct de vedere al constructiei lor:

 

  • Definire obiective - Se stabilesc beneficiile socio-economice care se obtin prin implementare.

 

  • Identificare proiect - Urmarim claritatea identificarii (sa fie evidenta unitatea de analiza economica). Prezentam limitele financiare si urmarim ca identificarea respectiva sa defineasca clar proiectul.

 

  • Analiza optiuni si fezabilitate - Se cunoaste ca fezabilitate nu inseamna doar aspecte ingineresti, ci in numeroase cazuri, include aspecte de marketing, management, implementare, etc. Toate acestea sunt subiecte pe care materialele noastre le prezinta intr-un mod acurat si profesionist.

 

  • Analiza financiara - Previziunea fluxului de numerar generat prin implementarea proiectului ne ajuta la calculul si analiza diferitelor rate solicitate de finantator - rata financiara interna a randamentului (FRR) si valoarea neta financiara actuala (FNPV).

 

  • Analiza economica - Costurile si beneficiile sociale sunt elemente principale in analiza unui proiect propus pentru finantare din fondurile europene. Analiza economica, instrumentul care include analiza acestora este metoda prin care se stabileste contributia proiectului la bunastarea economica a regiunii sau a tarii.

 

  • Analiza multicriteriala - Este poate cea mai importanta sectiune a unui Studiu de Fezabilitate prin faptul ca analizeaza si ierarhizeaza proiectul in functie de obiectivele sale generale si specifice. Acestea pot face diferenta intre un proiect eligibil si unul neeligibil din punctul de vedere al finantarii prin fonduri europene.

 

  • Analiza riscului si a senzitivitatii - Scopul acesteia este acela de a selecta variabilele critice care pot determina abateri de la cea mai buna estimare. In urma identificarii acestora se pot lua si masuri pentru controlul acestor variabile. Aceasta sectiune este foarte importanta si pentru investitor, de aceea punem un foarte mare accent pe aceasta sectiune pentru ca este un ghid foarte important pentru implementarea proiectului.